Şcoală înconjurată de patru cârciumi!

Şcoala "Miron Costin" din Galaţi este înconjurată de nu mai puţin de patru baruri, două dintre ele fiind la doar 10-15 metri distanţă de gardul şcolii. Autorităţile cunosc situaţia, dar spun că nu pot retrage autorizaţiile de funcţionare ale barurilor.


Dacă pe timpul iernii, amatorii de licori bahice stau mai mult în interiorul cârciumilor, vara, acestea se transformă în adevărate terase, cu muzică dată la maxim şi cu tot felul de indivizi care le frecventează. 

De la ferestrele şcolii se vede perfect terasa uneia dintre cârciumi - "La Denisa" - aşa că elevii pot lua gratis lecţii de băut şi de fumat. 

Mai mult, un părinte care vine zilnic să îşi ia copilul de la şcoală îşi aminteşte de un incident petrecut anul trecut care l-a speriat. „Anul trecut, un individ a fost bătut crunt lângă una dintre aceste cârciumi. Nu ne-a picat deloc bine vestea asta. De atunci suntem mult mai prudenţi când ne luăm copiii", spune acesta. 

Conducerea şcolii spune că de ani de zile face adrese către Primărie şi Inspectoratul Şcolar Galaţi prin care le cere să rezolve problema. Nimeni nu a venit însă la faţa locului pentru a vedea care este situaţia. Autorităţile locale cunosc situaţia, deşi spun că nu au primit nici o adresă oficială din partea şcolii.

„Trebuie să ne uităm în urmă să vedem cine le-a dat autorizaţie de funcţionare. O dată acordate, aceste autorizaţii nu pot fi retrase. Dacă încercăm să-i închidem, ne putem trezi cu procese din partea proprietarilor", spune viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu