Un matematician a descifrat codul din spatele sistemului imunitar uman



Un matematician irlandez a condus un studiu ce a dus la descifrarea codurilor complexe ce definesc sistemul imunitar uman, reuşită ce ar putea conduce la tratamente mai eficiente pentru boli precum artrita reumatoidă, diabet, boala Crohn şi enteropatia glutenică.

Dr. Ken Duffy, de la Institutul Hamilton, a făcut această descoperire ajutat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, scopul studiului fiind conceperea de noi vaccinuri împotriva a numeroase afecţiuni.
Cercetarea revoluţionară modifică ceea ce se credea până acum despre sistemul imunitar şi despre leucocite. Studiul va fi publicat în jurnalul Science, editorii prestigioasei publicaţii accelerând publicarea cercetării, ca urmare a importanţei pe care aceasta o are pentru medicină.
"Comunitatea ştiinţifică va fi surprinsă. Studiul nostru contestă paradigma acceptată de către oamenii de ştiinţă, oferind o nouă perspectivă asupra sistemului imunitar", a comentat dr. Duffy.
Descoperirea cheie este aceea că celulele reacţionează aleatoriu la boală, neavând un răspuns pre-programat.
Oamenii de ştiinţă au studiat limfocite B extrase din şoareci, aceste celule jucând un rol fundamental în sistemele imunitare capabile să producă anticorpi. Cercetarea a început în 2007, atunci când Duffy a început să colaboreze cu doi cercetători australieni de la Institute of Medical Research din Melbourne.
Scopul echipei de cercetători este conceperea unor noi terapii, mai eficiente, pentru afecţiunile auto-imune şi totodată crearea unor vaccinuri îmbunătăţite. De asemenea, oamenii de ştiinţă speră să înţeleagă mai bine modul în care sistemele imunitare rezistă atacurilor bacteriilor şi a virusurilor.
"Scopul acestui efort este de a înţelege mai bine cum funcţionează aceste celule, pentru a le manipula astfel încât să luptăm împotriva afecţiunilor auto-imune. Pentru a manipula un sistem, trebuie mai întâi să-l înţelegi", a explicat Dr. Duffy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu