3 noi Dacii, pe piaţă, din 2012

Vine un an greu şi pentru Dacia? După ce au spart piaţa românească şi europeană cu modelele Logan, Sandero, MCV şi Duster, şefii de la Piteşti îşi iau măsuri de precauţie pentru anul viitor, estimând că va fi un an de criză. 
„Piaţa auto în 2012 n-are cum să crească decât probabil cu un simbolic 5% faţă de 2011", a declarat Constantin Stroe, vicepreşedintele Renault, pentru Money Channel. De aceea, constructorii au pregătit modele noi pentru la anul: Logan 2, Popster, un MCV mai mare şi un Sandero Stepway cu o faţă nouă.
Este clar că Logan are nevoie de un aer nou, după ce vânzările au scăzut cu 30% în primele 9 luni din 2011. De aceea, Renault a pregătit pentru 2012 relansarea Logan 2, model care va fi prezentat la Salonul Mondial al Automobilului de la Paris, care va debuta pe 29 iulie 2012. Maşina va fi gata de vânzare, însă, abia la sfârşitul anului 2012.
Francezii de la revista „Caradisiac" au făcut o listă de noutăţi despre viitoarea generaţie Logan, bazându-se pe relatări din interiorul Renault:
Dacia Logan 2 va fi mai lungă, intrând astfel în categoria compactă mare. Maşina va avea 4,4 m lungime, faţă de 4,25 m acum.
Două variante de caroserie, sedan şi hatchback, pe motiv că, dacă varianta cu portbagaj place mai mult consumatorilor din sudul Europei, cei din vest preferă hayonul.
Motorizarea va fi mai puternică: diesel de la 70 la 110 cai şi benzină, de la 75 la 105 cai. Motoarele vor fi schimbate şi pentru a avea un nivel mai redus de noxe.
Platforma pe care va fi realizată Dacia Logan 2 şi trenul de rulare vor veni de la Renault Fluence.
Preţul Logan 2 e estimat să crească cu 200€, ceea ce înseamnă că, pentru piaţa franceză, preţurile pentru varianta de bază vor pleca de la 7.800€.
Popster - cea mai mare Dacie din istorie
Popster, nume de cod J92, va avea 4,5 metri lungime şi un preţ de la 13.000 de euro la 14.800 de euro, cu 6.000 de euro mai ieftin decât un Renault Scenic.
Monovolumul românesc va avea două variante de caroserie: una de dimensiuni mai mari, uşi glisante şi cu jante de aliaj, alta de dimensiuni mai reduse, cu jante din oţel.
Popster va avea şi o variantă utilitară, nume de cod  K67, mai spartană decât monovolumul. În partea din spate, deschiderea se va face cu ajutorul a două uşi, în acelaşi mod ca la  modelul Logan MCV.
Facelift la Sandero Stepway
Cea mai mare schimbare la Sandero Stepway facelift 2012 va fi la partea frontală, faruri, spoiler şi scut. Noul Stepway va arăta mult mai agresiv, cu un spoiler nou din plastic, plus un scut nou de culoare argintie, iar grila radiatorului are dimensiuni mai mici.
Stepway facelift are proiectoare noi şi stopuri fumurii cu un design nou. Sandero clasic va avea aceleaşi faruri ca şi Stepway. Noul Sandero va fi lansat în luna iunie şi nu se ştie cu cât se va scumpi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu