Asta e cea mai sigură metodă de bronzare!

Tu n-ai apucat să mergi la mare în vara asta, dar vrei să fii bronzată? Sau îţi e teamă să te expui la soare sau la solar? Ia în calcul cremele autobronzante. E drept că efectul nu rezistă la fel de mult, însă nu-ţi afectează deloc pielea. În plus, pe piaţă au apărut produse din ce în ce mai bune.


Atunci când stăm la soare sau la solar, pielea produce mai mult pigment care absoarbe radiaţiile ultraviolete, aceasta fiind prima măsură de apărare a organismului.
„Atunci când foloseşti creme autobronzante, acestea doar colorează stratul superficial al pielii în urma unei reacţii chimice. Nu e influenţată melanina. Prim urmare, eşti bronzată, dar nu eşti protejată de radiaţiile UV", avertizează medicul dermatolog Andreea Tudor din cadrul Clinicii Polisano Bucureşti (andreeaetudor@gmail.com).
Acest gen de creme şi loţiuni nu sunt periculoase pentru piele, mai spune specialistul. Nu există riscul de arsură sau de îmbătrânire prematură, ca în cazul expunerii la soare. Pot da, în unele cazuri, doar reacţii alergice sau pot pune în evidenţă anumite afecţiuni dermatologice (excrescenţe, piele îngroşată).
Prin urmare, e bine să fie testate în prealabil pe o suprafaţă mică de piele, cu minimum 24 de ore înainte de folosire.
Pentru a obţine cele mai bune efecte, trebuie să respecţi două reguli esenţiale înainte de aplicare: exfolierea pielii şi apoi hidratarea ei.
„Dacă pielea este uscată, autobronzantul nu se va mai aplica uniform şi se va vedea urât. Se aplică pe pielea curată şi uscată, după care se evită băile sau duşurile până când produsul se absoarbe complet în piele (de la câteva ore până la o zi, în funcţie de produs). Evitaţi ochii, buzele, mucoasele", vă mai avertizează medicul Andreea Tudor. Acest bronz „fals" se elimină progresiv, odată cu descuamarea pielii.
Spălaţi-vă pe mâini după utilizare
Potrivit medicului dermatolog Andreea Tudor, palmele trebuie curăţate bine după aplicarea autobronzantului pentru că pot rămâne pătate, la acest nivel stratul cornos fiind mai bine reprezentat.
Există o diversitate de modele
A trecut vremea când autobronzantele însemnau haine pătate, pete inestetice şi dâre pe piele, după spălare. Acum pe piaţă au apărut tot felul de modele revoluţionare pe care le poţi folosi fără grijă.
Ai de ales între loţiuni, geluri, creme, pudre şi spray-uri. Se folosesc în locul laptelui de corp sau al cremei de faţă, dau pielii un aspect catifelat şi unele au chiar efect de lifting. Yves Rocher spre exemplu are o cremă hidratantă pentru faţă cu bronzare progresivă. Se foloseşte zilnic, bronzul intensificându-se şi fixându-se pe parcurs.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu