Nu te lasa ascultat! fii sigur ca nu iti asculta nimeni convorbirea

Vi Technologies a lansat pe piata romaneasca o solutie care permite modificarea telefoanelor GSM pentru securizarea convorbirilor si impiedicarea interceptarii, a declarat directorul general al companiei, Ionut Badea.
Pentru a efectua o convorbire securizata pe un astfel de terminal, utilizatorul trebuie doar sa tina apasata tasta "C" a telefonului mobil, care va initia o sesiune criptata
Telefonul se reintoarce in modul clasic de functionare atunci cand convorbirea securizata se va termina.

Costurile aproximative ale unei astfel de solutii sunt in jurul sumei de 1.000 de euro pentru un terminal GSM.
Pentru a avea insa o convorbire securizata este necesar ca aceasta sa se desfasoare intre doua terminale special configurate cu solutia Gold Lock
"Grupul tinta pentru securizarea apelurilor telefonice ar fi agentiile guvernamentale, servicii secrete si de aparare, politicieni, avocati si oricine altcineva care doreste ca informatiile sale confidentiale comunicate in cadrul unui apel telefonic celular sa fie ferite de posibilitatea interceptarii", a spus Badea.
Un utilizator cu niste cunostinte un pic mai avansate asupra sistemului si folosind un calculator portabil si un telefon mobil modificat pot oricind intercepta un apel telefonic celular.
In acelasi timp, tot datorita avansului tehnologic pretul la care este disponibil pe piata un echipament de interceptare a coborit rapid, ajungind ca pe piata din fostele tari sovietice sa fie posibila achizitionarea pentru numai citeva mii de euro a unui echipament extrem de performant care face posibila urmarirea simultana a sute de convorbiri.
Ca principiu de baza, interceptarea apelurilor telefonice este permisa doar agentiilor guvernamentale care prin lege sunt insarcinate cu acest lucru.
Agentiile guvernamentale au si avantajul ca pot intercepta apelurile telefonice prin conexiune directa cu switch-ul central al operatorului de GSM.
"Solutiile oferite in acest moment nu sunt interceptibile nici macar de Serviciul Roman de Informatii", a mai subliniat Badea.
Pana in acest moment, solutiile de criptare sunt disponibile pentru urmatoarele telefoane mobile: Nokia 6630, Nokia 6680, Nokia 6681, Nokia 6682, Nokia N70, Nokia N72, Nokia N90.
Pentru viitorul apropiat producatorul solutiei va mari plaja de telefoane disponibile, urmind ca in lista sa apara si telefoane care folosesc sisteme de operare Symbian OS din versiunile 9.x disponibile pe telefoanele de ultima generatie (spre exemplu Nokia N93, E90 sau chiar Sony Ericsson P990).
Vi Technologies S.R.L. a incheiat un parteneriat de unica distributie in Romania pentru astfel de solutii.


sursa:http://www.rring.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu